Träning och hälsa

Träning – Lagom är bäst

10 december, 2015

 

Träning är den delen av ditt friska liv som handlar om att motionera. Här finns det olika grupper inom träning, vilket betyder att en del satsar på sin träning genom att bygga en vackrare, välformad eller muskulös kropp. Andra vill vara de som tävlar professionellt eller på hobbybasis i någon sport. Som ett tredje alternativ finns de som väljer allt från promenader till att motionera på ett sätt som de själv är intresserade av för att uppnå en bra kondition. När det då talas om att lagom är bäst, så kommer detta begrepp att ligga på olika nivåer för alla de olika grupperna som vill träna. Detta gör då att lagom är bäst blir något som är individuellt från person till person.

När du tränar för att tävla eller må bra så kommer det viktiga vexercise-1866965_1920ara att känna alla de olika signaler som din kropp ger dig innan det är försent. När du känner att något är fel eller att du lägger för stora påfrestningar på din kropp, så är det alltid bäst att antingen kontakta din tränare eller vara den som uppsöker en läkare för att ta reda på om något är fel. Nu kommer inte detta betyda att du måste avstå från din träning. I de flesta fall kan det betyda att du får ta det lite lugnare i fortsättningen, eller att du bara måste göra ett kort uppehåll så att din kropp kan få tid att återhämta sig.

Många gånger kan det vara så att du ser idrottare utföra mycket hårda träningspass varje dag, och då är det viktiga att inse att dessa Personer tränar professionellt för tävling. Det kommer då att betyda att de har både tränare och läkare tillhands, och att de alltid håller kontrollen på sin kropps signaler. Med andra ord är då denna form av träning något som måste utföras vid en redan mycket bra kondition, samt att träning och kostintag hela tiden måste kontrolleras. Detta kommer dock aldrig att vara något som du behöver hålla koll på som motionär, utan här handlar det istället om sunt förnuft och en trevlig stund vid dina motionspass. Sedan kommer du bara att vara den som tänker på att inte förstöra allt med osund mat, utan vara den som äter för att må bra.