Träning och hälsa

Måltiden viktig för träning & hälsa

3 mars, 2017

De senaste åren har träningstrenden bokstavligt talat exploderat i sociala medier. Var och varannan människa går upp i ottan och drar på sig springskorna eller tar en heldagsvandring med familjen på helgen. Om man försöker gå ned i vikt kan det vara lätt att tänka att desto mindre man äter desto bättre. Det finns även de som överskattar träningens kaloriförbränning och istället äter för mycket. Oavsett vad målen med träningen är så är det viktigt att äta hälsosamt för att få de resultat man vill och framför allt ge sin kropp det den behöver.

Hälsotrend blir mattrend

MR:1, PR:2 | date created: 2007:07:25

 

De senaste årens rapporter om kopplingar mellan onyttig mat och ohälsa har knappast undgått någon. Många har blivit mer medvetna om vad de stoppar i sin kropp och försäljningssiffrorna för ekologiska produkter fortsätter öka. Det märks att det blivit Allt trendigare med nyttig mat då internet, tidningar och böcker svämmar över av olika dieter och motsägelsefulla kostråd. Nu har många människor börjat tröttna på dieter och den senaste trenden spås vara naturlig, nyttig mat utan krångliga regler. Med tanke på den senaste tidens stora fokus på olika dieter låter en längtan till den enkla maten förståelig och rent av uppfriskande.

Mat som är god på flera sätt

Om du också tröttnat på dieter och vill anamma den nya icke-dieten finns det mängder av recept du kan använda. Tänk på att äta mycket grönsaker och se till att du får i dig tillräckligt med protein, speciellt om du tränar. Om du är vegetarian så satsa till exempel på bönor och linser. Vill du gå ned i vikt så tänk på att det framför allt kaloriintaget som räknas. Undvik därför tomma kalorier som socker och andra snabba kolhydrater. Se istället till att få i dig tillräckligt med fibrer som håller dig mätt längre. matklubben.net har massor av hälsosamma recept där du inte behöver välja mellan god eller nyttig mat.