Träning och hälsa

Så ökar du din fettförbränning

6 september, 2017

Många som kämpar med att gå ner i vikt upplever förr eller senare att vågen envetet står still. Trots ett minskat kaloriintag och ökad träning så vill kilona inte släppa. Det kan vara så att förbränningen är alltför långsam. Att vrida upp fettförbränningen är betydligt enklare än vad många kanske tror. Oavsett om du älskar att träna eller är en något motvillig vardagsmotionär så finns det en hel del smarta knep att ta till. Att äta rätt livsmedel och träna på ett mer effektivt sätt hjälper dig att maxa förbränningen. Många tips är förvånansvärt enkla att omsätta i praktiken. Alla kroppar kan använda fett som energikälla, här kan du läsa mer om hur du bränner fett på ett optimalt sätt.

Sov mer och stressa mindre

För den som tar del av litteratur om dieter och viktminskning är det nästintill omöjligt att inte snubbla över påståendet att nyckeln till all viktnedgång är att göra av med fler kalorier än det antal vi stoppar i oss. Även den som redan äter en sund och välbalanserad kost eller ligger på ett kaloriunderskott kan uppleva att fettförbränningen inte är tillräckligt effektiv. Du som tränar vet säkert att ett trick är att kombinera styrke- och konditionsträning eller att satsa på intervallträning. Visst du att du faktiskt kan lura kroppen att bränna fett när du sover? När du sover ordentligt lagrar du tillväxthormon och minskar kortisolnivåerna. Se till att sova minst sju timmar per natt. Små förändringar i dina vardagliga rutiner kan göra underverk. Att stressa mindre gör att kroppen lättare släpper ifrån sig fett. Kanske är det dags att börja yoga eller prova på mindfullness om du inte redan testat detta?

Livsmedel som maxar din förbränning

Du har säkert hört talas om att vissa livsmedel anses kunna boosta fettförbränningen? Proteinrika livsmedel sägs kunna öka förbränningen. Ägg är ett utmärkt livsmedel vid önskad viktminskning. Att äggfasta är vanligt inom LCHF-kretsar. Att endast äta detta livsmedel under några dagar kan vara ett effektivt sätt att snabbt minska något kilo. Kaffe är ett annat livsmedel som ökar din förbränning. Att krydda maten med chili är ett trick som sägs ge vågen en skjuts i rätt riktning. Även fet fisk som lax och olivolja förespråkas av många. När du lyckats kicka igång förbränningen och kommit ett steg närmare ditt vikt- eller träningsmål är det en god idé med en belöning. Att beställa billiga kläder online eller köpa några nya träningsredskap kan göra underverk för den fortsatta motivationen. Att sätta upp delmål med belöningar är ett välbeprövat knep för att hålla ångan uppe.