Träning och hälsa

Låt inte vädret hindra din träning

12 oktober, 2017

Att träna utomhus blir mer vanligt. Fördelarna med att träna utomhus är många. Frisk luft gör oss piggare, får våra hjärnor att tänka snabbare och ljuset utomhus motverkar till och med depression. Det kan vara svårt att hinna både med att gå till gymmet och att vistas utomhus, så varför inte slå ihop utomhusvistelsen med träning? När man bestämmer sig för att börja träna utomhus tar det inte lång tid innan man märker de positiva effekterna av träningen. Det man får vara beredd på är däremot att man mycket lättare kommer kunna hitta på ursäkter för att inte träna beroende på hur vädret ser ut. Regnar det ute kanske man inte är så sugen på att ta sig ut för att motionera. Genom att tydligt planera sin träning kan man motivera sig till att träna oavsett hur vädret ser ut. När träningen är planerad är det också lättare att se till att man genomför den.

Gör ett träningsprogram

En viktig sak för att komma igång med sin träning, oavsett om du tänker träna utomhus eller inomhus, är att skapa ett träningsprogram. Har man ett tydligt program för hur man skall träna är det också lättare att genomföra träningen. Många kändisar använder PT för att uppnå sina träningsmål, det kan vara ett bra tips ifall man inte själv vet hur man skall lägga upp sin träning. Man kan använda en PT för att göra ett träningsprogram som fungerar att utföra utomhus. De har en kunskap kring vilken slags träning man behöver göra för att få en bra balans mellan kondition och styrka. Det finns också en psykologisk effekt man kan dra nytta av genom att använda en PT. Har man betala för att få ett helt träningsprogram av en PT kommer det antagligen kännas som bortkastade pengar ifall man sedan inte gör programmet. Med hjälp av en PT kan man också motivera sig själv att ta sig ut och träna trots att vädret inte alls är lockande. De kan också hjälpa en anpassa träningen efter vädret.

Förse dig med rätt kläder

När man skall träna utomhus är en av det viktigt att man har kläder som gör träningen enklare. När man tränar utomhus ställs det högre krav på att plaggen är funktionella. De skall stå emot väder och vind, men ändå andas bra ifall det är soligt och varmt ute. Det går enkelt att hitta friluftskläder för alla väder på internet. Har man inte tränat utomhus förut kan man behöva köpa fler plagg på en gång, och då är det bekvämare att beställa dem på nätet än att behöva leta i butiker för att hitta det man behöver. En annan sak man skall investera i är ordentliga skor. När man tränar utomhus rör man sig ofta på olika slags underlag. Därför skall skorna ge ett ordentligt stöd för fötterna så man inte skadar dem. Skor man använder utomhus skall man inte heller vara rädd för att smutsa ner, de skall tåla både regn och rusk.