Träning och hälsa

Träning, hälsa och en vacker kropp

26 juni, 2021

Få har missat träningstrenden, hur viktigt det är att vi rör på oss och tar hand om vår kropp. Vi har ju trots allt bara en och helst ska den hålla och fungera länge. Naturligtvis är det viktigt att tänka på maten vi stoppar i oss också, men den som tränar behöver inte tänka lika mycket på dieten. Kroppen förbränner mer och det går därför bra att unna sig lite extra då och då utan att det sätter sig som förargliga kilon där man minst vill ha dem.

Former på rätta ställen

Många tränar för att få kroppen att se bättre ut och det kan göras på många sätt och olika nivåer. Professionella kroppsbyggare lägger ner många timmar på att skulptera sin kropp med detaljerade övningar så en varje muskelgrupp får sitt och full symmetri uppnås. Vi andra, och kanske speciellt kvinnor, tittar ofta på sådant som hållningen, låren och höfterna. För att inte tala om midjan, den har en tendens att aldrig bli riktigt så smal som de flesta skulle vilja. Ett bra sätt att bli av med muffinsmage är att skaffa en waist trainer. Trenden är tydlig, fler och fler skaffar en sådan här korsett för att på sikt få den där eftertraktade timglasmidjan. Trenden må vara ny men det bygger ändå på en urgammal teknik. Med korsetten på uppnås omedelbart resultat, midjan ser smalare ut direkt. Men mer långsiktigt gäller förstås att det måste kombineras med rätt kost och annan träning.

Lär dig tycka om träningen

Det sägs alltid att den viktigaste träningen är den som blir av, och var och en kan nog räkna ut att träning som är rolig har bättre förutsättningar att bli av än det som upplevs som mördande tråkigt. Hatar du löpning kommer det att vara lätt att hitta ursäkter för att slippa de viktiga konditionspassen. Tänk då på att exempelvis dans också är jättebra konditionsträning, så om du gillar att dansa är det den träningsformen du bör välja. Det brukar finnas många sätt att träna själv eller ihop med andra. Testa dig fram till din favorit och börja njut av den viktiga träningen igen. Samma sak gäller med maten. Det fungerar helt enkelt inte om du försöker plocka in massor med nyttigheter som du inte tycker om att äta eller plötsligt ger dig själv totalförbud för det du tycker allra bäst om. Försök i stället att hitta en balans som fungerar för dig så blir resultatet bäst.