Träning och hälsa

Träna padel för snabb viktnedgång

14 januari, 2021

Padel är en sport som har blivit populär på senare år och som påminner mycket om tennis och volleyboll. Det är en sport som passar dem som gillar att spela i lag och som är bättre på att spela med händerna än med fötterna i högt tempo.

Välj rätt sport för dig

Beroende på vem man är och vad man tycker om finns det olika sporter som passar för olika människor. Det gäller att hitta sin grej för att man ska hålla på med sporten under en längre tid och bli riktigt bra på den. Vissa har lättare för att hantera en boll med händerna eller med fötterna, andra trivs bäst med att utföra aktiviteter utan bollar. Det finns gott om aktiviteter att välja mellan, men de flesta har en viss fallenhet för vissa saker och finner vissa aktiviteter roligare än andra. Hitta en sport som passar just dig bäst och bli starkare och friskare på köpet.

Sporten som får dig att rasa i vikt

De flesta sporter är väldigt fysiskt krävande och kan få stor påverkan på vikten. En sport som är väldigt ny i Sverige är padel, som många har fått upp intresset för på kort tid. Vill du börja med padel? I så fall kan du köpa allt du behöver för sporten hos Rocket Padel där du hittar allt för proffs och nybörjare.

Om du vill börja sporta för att tappa vikt är padel en perfekt sport att börja med. Sporten kräver inte en toppenfysik från start, som många andra högintensiva sporter gör. Det gör att det är lättare för den otränade att börja med padel. Men padel är trots allt en fysiskt krävande sport och är en blandning av volleyboll och tennis. Till skillnad från att spela fotboll eller basket behöver man inte springa mycket i padel då man håller sig på sin kant av banan. Konditionen får man ändå eftersom hela kroppen får jobba hela tiden.

Tack vare att sporten är så rolig kommer man knappt att märka att man faktiskt rör på sig så mycket som man gör under ett padelpass och det kommer få vikten att rinna av som vatten på en gås. Huvudsaken är att man utför sporten regelbundet för att den ska ge effekt. Men det finns ingen bättre aktivitet än den som är så rolig att utföra så att man inte ens tänker på att man är fysiskt aktiv. Om padel är den aktiviteten i ditt liv bör du definitivt göra den till en mer betydande del i ditt liv och börja utöva sporten i en hall nära dig så ofta som möjligt.