Träning och hälsa

Träna bättre med rätt kläder

7 november, 2020

Beroende på vilken träningsform du valt att syssla med är det till stor hjälp om du har rätt kläder. Med “rätt” menas framförallt att kläderna låter dig träna så effektivt som möjligt genom att underlätta rörelserna. Att ha mjuka kläder lämpar sig för yoga medan tighta, lite sammanhållande plagg passar utomordentligt för löpning.

Det är också viktigt att du känner dig fin när du tränar. Visst går det bra att gå till gymmet i ett par gamla träningsoverallsbyxor och en urtvättad t-shirt men många upplever det som extra motiverande att satsa på kläderna. För snygga, funktionella och prisvärda träningsplagg kan du fynda hos Aimn som har ett stort utbud som inspirerar och hejar på.

Kläder för alla klimat

För att du ska få ut så mycket som möjligt förutsätter det att du tränar regelbundet, året om. Medan det är lättare att träna under de mildare månaderna är det extra viktigt att träna på vintern då mörkret och kylan höjer riskerna för depression och nedstämdhet. Med träning får du igång både blodcirkulationen och lyckohormonerna och genom att ha rätt kläder för varje klimat finns det inget som hindrar. Ett bra tips är att välja kläder efter lager på lager-principen där du själv kan reglera din temperatur genom att ta av eller sätta på plaggen.

Skorna är A och O

Vad du har på fötterna handlar inte bara om skönhet utan är också ett sätt att träna bättre och undvika skador. Faktum är att fötterna ofta ignoreras och något så enkelt som en lätt promenad kan ge dig problem med rygg och knän om du inte har bra skor på dig. Dina kläder har med andra ord en direkt inverkan på din kropp och din allmänhälsa och fungerar både som ett skydd och en boost för ditt självförtroende. Bli ditt bästa jag genom att komma i form och låt kläderna hjälpa dig en lång bit på vägen.